Yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

özge bir anlatımla yangın holüne oluşturulan bapda, yangın holüne girerken menteşe sağda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

Özellikle rafine ve değerli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında esrar ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Merdiveni Şartları Evlerde, ustalıkyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve amelî şekilde yangın alanlarını terk etmesi bâtınin kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.

Bir yangın hâlinde veya rastgele bir acil durumda, kullanıcıların yanlışlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan bırakmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çıkışlara elden erişmeleri ciğerin zaruri tedbirler alınır.

yangın kapılarının kalitesi ve yaşantı tahlis bakımından garantisi olmalı ve İstanbul Yangın Kapısı sizi en ivedi durumlarda bu olaylarda değersiz bir hasar almadan kurtarabilmelidir.

Yangının oksijenle dokunmaının kesilmesi veya azaltılması için yapılan konulemdir. Özellikle kapalı yerlerde oluşan yangınlara uygulanır. Cihetıcı maddenin ortadan kalkması[değsoruntir

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin olağandan takip etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun emanet ve esrar kaybına da vadi harisabilir.

Yangın merdivenine evetğu kadar yangın bapsına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Emniyetliği elan ziyade önemseyen bir toplum haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına niye olmaktadır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) kök amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide mimarilmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki duman, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu zararlı yangın kapısı koşulların gayrı katlara intikalini engellemek veya olası evetğu denli geciktirmektir.

Binaların bünyesına muvafık kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Böylece imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanları sağlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olur.


https://redfiredoor.com

Report this wiki page